Počelo snimanje filma o Zoranu Radmiloviću

ZAJEČAR – Premijera filma predviđena je 2021. godine povodom dva jubileja:  75. godina od osnivanja zaječarskog pozorišta i 30. Festival „Dani Zorana Radmilovića“, istakao  je na pres -konferenciji  u zaječarskom teatru Vladimir Đuričić direktor ustanove Narodno pozorišta Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

Milan Caci Mihailović je naglasio da je 13 godina radio sa Zoranom u brojnim predstavama, a ne samo u Radovanu III i da je zato pristao da neko svoje iskustvo i sećanja prenese ljudima koji rade film.

Reditelj filma Vladimir Ristić je istakao da je ogromna odgovornost i još veća čast raditi film o Zoranu Radmiloviću, jednom od najvećih srpskih glumaca, koji potiče iz Zaječara.

Producent filma Oliver Paunović je rekao  da „Zoran Radmilović nije običan glumac, da ga u Zaječaru zovu Glumčina, pa se zato i film tako zove.

 U vreme održavanja ovogodišnjih Dana Zorana Radmilovića biće postavljena izložba radova sestričine Zorana Radmilovića Selene Vicković, naše afirmisane slikarke i profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, koja je prisustvovala pres-konferenciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *