Počelo uređenje atarskih puteva u borskim selima

ZLOT, BOR – Nasipanjem rizlom bankina puta od centra Zlota ka Zlotskim pećinama, kao i atarskog puta u rejonu „Beljevina“ počelo je ovogodišnje uređenje rejonskih puteva u borskim selima. Posao će se obavljati u tri faze. U prvoj fazi biće utrošeno 5.000 kubika rizle, od ukupno planiranih 15.000 kubika. Donator je i ove godine kompanija Zijin.  Posao posipanja rizle po seoskim putevima poveren je JKP „3.oktobar“.

Kada se završio posao u Zlotu, posipanje rizlom će biti nastavljeno u Šarbanovcu, a kasnije i u drugim selima, u skladu sa prioritetima koje odrede meštani odnosno Saveti mesnih zajednica. U prethodne dve godine 152 km rejonskih puteva u borskim selima posuto je rizlom. Ove godine planira se posipanje oko 60 do 70 km. To je, značajno prilikom kasnijeg asfaltiranja ovih deonica kada neće biti potrebni dodatni pripremni radovi, a to znači i uštedu para u budžetu“ rekao je gradonačelnika Bora Aleksandar Milikić.

Osim posipanje rizlom rejonskih puteva, nadležni u Gradskoj upravi u Boru najavljuju i nastavak asfaltiranja seoskih puteva u skladu sa prioritetima i potrebama meštana, kao i puteva i drugih javnih površina u gradu. Za asfaltiranje na području Bora, u ovoj godini, izdvojeno je 300 miliona dinara, a posao je poveren preduzeću za puteve „Štrabag“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *