Počelo uređenje atarskih puteva u Boru novom mašinom

0

Radnici Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“ počeli su uređenje atarskih puteva u seoskim mesnim zajednicama. Mašina koja će na drugačiji način nego do sada praviti podlogu, koja je nabavljena prošle godina, radiće cele sezone po rasporedu u svim mesnim zajednicama.

BOR – Uređene atarskih puteva u seoskim mesnim zajednicama, novom mašinom koja drobi, pravi mešavinu zemlje, ravnja i utabava puteve, počelo je od mesne zajednice Gornjane.

U ovom selu u planu je uređenje više od 90 kilometara nekategorisanih puteva koji vode do domaćinstava i svakodnevno se koriste i ovaj posao trebalo bi da bude završen u narednih mesec dana. Prema rečima gradonačelnika Bora koji je sa saradnicima obišao radove, na ovaj način putevi će biti znatno bolje urađeni i trajniji u odnosu na posipanje rizlom kako je bilo do sada.

Po završetku radova u Gornjanu, uređenje atarskih i nekategorisanih puteva nastaviće se i u ostalim seoskim mesnim zajednicama u Boru, kažu nadležni, kako bi do kraja sezone što više puteva bilo završeno.

Za nabavku mašine i priključnih elemenata iz budžeta grada Bora izdvojeno je 420 hiljada evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *