Počeo Međunarodni festival etnološkog filma

0
BOR – Međunarodni festival etnološkog filma otvoren je sinoć u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru, dokumentarnim filmom  „Da li veruješ u ljubav?“ izraelskog reditelja Dana Vasermana. Ovaj  film  osvojio je gran pri na 23. Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu. Na festivalu će biti  prikazan niz zanimljivih ostvarenja o nepoznatim ili zaboravljenim narodnim običajima, civilizacijama, ceremonijama u različitim sredinama širom sveta.   

„Reč je o dokumentarnim etnološkim filmovima. Kada je reč o savremenoj etnologiji to su sve neke tople ljudske priče usmerene ka čoveku.  Za razliku od festivala arheološkog filma ovaj etnološki festival je malo drugačiji i odnosi se na ljude i njihove svakodnevne probleme tako da mislim da će biti interesantni za širok krug gledalaca. Mi ćemo biti u prilici da vidimo i jedan srpski film a to je film o Lazaru Vozareviću koji će posetioci moći da pogledaju na kraju festivala
“- izjavila je Suzana Mijić, direktor Muzeja rudarstva i metalurgije Bor
Borani će imati priliku da vide ukupno šest filmova, a festival će zbog održavanja Vikimedije biti prekinut , a zatim nastavljen narednog ponedeljka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *