BOR – U Hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru počela je trodnevna Konferenciju o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih koju kao završni deo projekta„Pomak“, organizuje  Timočki omladinski centar u Zaječaru. Namera organizatora jeste da pomognu mladim ljudima koji  žele da poboljšaju svoj socijalno-ekonomski položaj.

Goran Radisavljević
izvršni direktor TOC-a Zaječar ističe: Ideja projekta je da na originalan, kreativan i dinamičan način pospeši aktivnosti mladih i osnaži ih za pokretanje inicijative za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji kroz nekoliko oblasti: produkciju dokumentarnog filma, publikaciju priručnika, organizaciju konferencije, pokretanje Internet portala i mobilne aplikacije. Samo aktivizmom možemo da promenimo stanje u srbiji na bolje i samo na taj način možemo  doprineti boljem položaju mladih“.
 
Važnost projekta Pomak prepoznalo je i republičko Ministarstvo omladine i sporta, koje finansira i ovaj i druge slične projekte.

Nenad Borovčanin
sekretar u Ministarstvu omladine i sporta kaže: „Ministarstvo omladine i sporta finansira različite projekte, ali na konkurs koji se raspisuje nažalost pristiže malo baš ovakvih projekata koji  razvijaju preduzetnički duh. Upravo stoga je važno što će se na ovoj  trodnevnoj konferenciji mladi moći upoznati sa načinom pisanja dobrih projekata,sa kojima će kasnije aplicirati i sigurno dobiti sredstva.važno je da nauče šta sve jedan dobar projekat sadrži.nama je cilj da kroz javne pozive podržimo veliki broj projekatai da se na ovakvim mestima osnaže ostale organizacije da budu aktivnije“.
 
Učesnici konferencije veruju da će im stručna predavanja, razmene iskustava i druženje  pomoći da stečena znanja primene u praksi. 
 
Anđelka  Matijević iz Čačka, učesnica konferencije ističe: „S obzirom na to da je većina učesnika  veoma mlada iskustva u praksi nema dovoljno,ali verujem da će ovakva razmena iskustava svima obro doći i vremenom ćemo zavisno od toga koliko smo i sami aktivni imati prilike da stečeno znanje primenimo u praksi. Zbog toga mi je drago da sam deo ovoga tima“.
 
 
Nacionalna konferencija o kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu „Pomak“ na Borskom jezeru okupila je  više od 80 mladih iz cele Srbije.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fdw2d“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.