Udarne rupe čekaju početak građevinske sezone

0
BOR – Na kolovozima u Boru su se u toku zime, na nekoliko desetina mesta pojavile udarne rupe koje stvaraju velike probleme vozačima. Često neugledne, posebno kada se napune vodom, mogu da oštete vozila i ugroze bezbednost učesnika u saobraćaju. U najgorem stanju su delovi ulica drugog prioriteta, posebno na Starom i Novom selištu. Ima ih, doduše znatno manje i na glavnim saobraćajnicama, u ulici Treći oktobar u delu koji nije prošle godine presvučen novim slojem asfalta. Rebalansom prošlogodišnjeg budžeta Opštine Bor je predvidela sredstva za održavanje puteva i krpljenje udarnih rupa, ali njihova sanacija van sezone radova, ipak neće biti moguća.

„Rebalansom iz oktobra 2014. godine, iz opštinskog budžeta je izdvojeno deset miliona dinara za krpljenje udarnih rupa i asfaltiranje, javni tender je završen i izabran izvođač radova. Ipak, van građevinske sezone, kada ne rade asfaltne baze, sanacija udarnih rupa na putevima nije moguća. Sezona po pravilu počinje početkom aprila, ali pokušaćemo da, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, počnemo radove što ranije“
– kaže Verica Aničić, direktor Direkcije za izgradnju Bora.
 
Slična situacija sa udarnim rupama, bila je i prethodnih godina, kažu u Direkciji za izgradnju Bora i dodaju da će najopasnije i najdublje rupe biti privremeno zapunjene, ali da to nije trajnije rešenje jer rizla brzo nestane iz njih i često pravi probleme u odvodima za atmosfersku kanalizaciju. Trajno rešenje će ipak morati da sačeka povoljne vremenske uslove i početak građevinske sezone.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fdw3u“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *