Vozači u Borskom okrugu u prošloj godini učinili su više od 7400 saobraćajnih prekršaja

0
BOR – U prethodnoj godini na području koje pokriva PU Bor ukupno je otkriveno i sankcionisano 7477 prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Prekršajnim sudovima upućeno je 2154 zahteva za pokretanje postupka, dok je u 5323 prekršaja bilo moguće platiti kaznu u fiksnom iznosu u roku od 8 dana od datuma učinjenog prestupa.

„Kada je reč o prekršajima koji su najčešći na teritoriji naše PU, to su neprilagođena brzina kretanja, evidentirana je 1530 puta i čini petinu od ukupnog broja učinjenih prekršaja. Sledi nevezivanje sigurnosnog pojasa, potom nepropisno parkiranje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Na području Borskog okruga u minuloj godini registrovana je 391 saobraćajna nezgoda, 37 nesreća više nego u 2013. godini kada su registrovane 354 nezgode. U ovim nezgodama poginulo je 11 lica, dok je u 2013-toj poginulo 6. Tako da 2014 godine imamo crnu statistiku kada je reč o poginulim licima. Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su i dalje neprilagođena brzina, koja čini 40 odsto od ukupnog broja nezgoda, zatim upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nepropisno preticanje, nepropisne radnje vozilom i ostali prekršaji“
Dragana Jovanović-Đurić, oficir u Odeljenju saobraćajne policije PU Bor.
 
Na teritoriji PU Bor ukupno je registrovano 42.282 vozila, dok vozačke dozvole poseduje 11.333 ljudi. Poređenja radi broj otkrivenih i sankcionisanih prekršaja je daleko manji u odnosu na broj građana koji poseduju vozačku dozvolu.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fdvyh“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *