Počinje 50. Zaječarska gitarijada

0

ZAJEČAR – Za titulu pobednika 50. jubilarne Gitarijade, ove godine boriće se 12 demo bendova, koji su se sa mini gitarijada plasirali u polufinale najvećeg takmičenja neafirmisanih rok grupa kod nas. Karavan Gitarijade je prošao kroz šest gradova Srbije u kojima su, u saradnji sa lokalnim samoupravama organizovane Mini Gitarijade: Užice, Sremska Mitrovica, Kosovska Mitrovica, Čačak, Valjevo i Zrenjanin.

„Prve polufinalne večeri nastupiće Brat iz Užica, Klot iz Beograda, Disciplinski postupak iz Kuršumlije, KBK iz Čačka, Belo u boji iz Gornjeg Milanovca, Hadži Prodane Duše iz Užica i Zemljotres iz Zrenjanina.“ – kaže Saša Stojčić, član PR tima Zaječarske gitarijade.

U revijalnom delu programa sutra će nastupiti Bjesovi, Eyesburn i Riblja čorba, a poslednje finalne večeri, 13. avgusta publika će imati priliku da vidi Love Hunters, Kerber i zvezde ovogodišnje gitarijade Uriah Heep.

U okviru pratećeg programa 50. gitarijade, biće održan koncert 150 polaznika Kreativnog kursa gitare iz 15 gradova Srbije. Pobednik gitarijade po oceni žirija, kao nagradu dobija snimanje svog prvog albuma.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x4oc1vp“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *