Počinje rekonstrukcija ulice Stojanke Radosavljević

0
NEGOTIN – Stanovnici gradske ulice Stojanke Radosavljević u Negotinu već ovog leta imaće mnogo bolje infrastrukturne uslove za funkcionisanje domaćinstava, a reč je uglavnom o porodičnim kućama građenim u tom delu grada početkom 20. veka. Kompletna rekonstrukcija ulice Stojanke Radosavljević, od Bulevara do Policijske stanice, dužine 190 metara, predviđeno je da traje 70 kalendarskih dana. Za to vreme, izvođač radova, Preduzeće za puteve „Štrabag“ Zaječar,  na ovoj lokaciji postaviće novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kišnu i atmosfersku kanalizaciju, ivičnjake i trotoare, a ulicu presvuče sa dva sloja asfalta. Ukupna vrednost radova je skoro 25 miliona dinara (24 957 859,80), dinara sa uračunatim PDV-om. Investitori su, sa polovičnim iznosima, Ministarstvo privrede Republike Srbije i Opština Negotin, preko Javnog preduzeća za građevinsko zemljište.
Kao što je već više puta potvrđeno iz lokalne samouprave, najviše  sredstava iz budžeta, ove godine projektovanog na milijardu i 69 miliona dinara, oko 20 % biće uloženo u poboljšanje komunalne i putne infrastrukture u opštini Negotin.
Povodom početka radova u ulici Stojanke Radosavljević, ovih dana su se na  operativnom  dogovoru sastali  funkcioneri Opštine Negotin, predstavnici izvođača radova PZP „Strabag“ Zaječar, JP za građevinsko zemljište i republičkog Ministarstva privrede.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *