Počinje školska godina – usporite pored škola!

Nakon leta i znatno opuštenijeg funkcionisanja u gradu s obzirom na manje gužve, početak školske godine vreme je kada se u saobraćaju mora pojačati pažnja posebno u zonama škola. Najmlađi đaci, učenici prvog razreda, postaju učesnici u saobraćaju, koji će već za koji dan i samostalno ići do škole. Policijska uprava u Boru pojačaće kontrolu saobraćaja oko škola, a za novu školsku godinu spremni su i školski policajci, čije se prisustvo pokazalo kao veoma korisno u cilju povećanja bezbednosti učenika.

„U okviru redovnih aktivnosti Policijske uprave Bor, uoči početka nove školske godine održani su sastanci sa direktorima osnovnih i srednjih škola. Sumirali smo dosadašnje rezultate i govorili o planovima za ovu godinu. Možemo reći da je broj prekršaja u zonama škola tokom prošle godine smanjen, pa zaključujemo da su naše preventivne aktivnosti urodile plodom. Stekli smo poverenje učenika, nastavnika, pa i roditelja. U mnogim školama postavljen je video nadzor, što je takođe veoma značajno za bezbednost đaka, a prisutni su i školski policajci. Ovo je prilika i da apelujemo na vozače da obrate pažnju i smanje brzinu pored škola. Ovih dana na ulicama će biti znatno više dece nego tokom leta, pa je važno da se saobraćajni propisi strogo poštuju“ – rekao je Bane Jovanović, školski policajac.

Tokom septembra Policijska uprava će, kao i svake godine, za najmlađe učesnike u saobraćaju organizovati različite edukativne radionice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.