Podeljeno 35 ugovora korisnicima mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja

0

BOR-U prostorijama Gradske uprave u Boru podeljeno je 35 ugovora korisnicima tri mere Akcionog plana zapošljavanja. To su stručna praksa, samozapošljavanje, otvaranje novih radnih mesta kod poslodavaca. Za ove mere lokalnog plana postoji veliko interesovanje, jedino je preostalo 12 slobodnih mesta za zapošljavanje kod poslodavaca i svi zainterespvani mogu da se prijave do kraja novembra.

Za drugu meru- samozapošljavanje u drugom krugu, lokalna samouprava je izdvojila dva miliona za otvaranje sedam novih preduzetničkih radnji, a za stručnu praksu više od sedam miliona dinara za 30 mladih angažovanih u javnom sektoru“, istakla je Lidija Načić, direktor filijale NSZ u Boru.

Za aktivne mere zapošljava Grad Bor je u ovoj godini iz budžeta izdvojio više od 48 miliona dinara. Cilj je da se pomogne, pre svega, teže zapošljivim kategorijama.

„Ove godine će biti 260 ljudi koji su radno angažovani kroz ove mere Grada Bora. Posebno ističem program samozapošljavanja, jer je u protekle četiri godine davanjem subvencija otvoreno 76 lokala koji i sada rade. Vlasnici su u međuvremenu zaposlili nove radnike zahvaljujući i subvencijama Grada Bora. To je naš uspeh“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Grad Bor finansira i javne radove. Ovom merom obuhvaćeno je blizu 170 radnika, a trenutno je angažovano više od 60 osoba kod sedam poslodavaca.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *