Pojačane mere opreza zbog pojave korone u Majdanpeku

MAJDANPEK – Nadležni u majdanpečkom Domu zdravlja aktuelnu epidemiološku situaciju ocenjuju kao stabilnu, s tim što su zvanično za sada dve osobe inficirane korona virusom, dok se za trećeg pacijenta, koji je, takođe, upućen na hospitalizaciju van Majdanpeka, čeka rezultat PCR testa.

S obzirom na to da je jedna od kovid pozitivnih osoba medicinska sestra u Dečjem dispanzeru, brzim testovima provereni su svi zdravstveni radnici iz ove službe i njihovi rezultati su negativni. Zbog ponovnog intenziviranja korona virusa, Covid ambulanta sada ponovo radi 24 sata, s tim što se posle 15 časova, pacijenti sa simptomima sumnjivim na korona virus, mogu javiti Službi hitne pomoći, gde postoje ulazi za zelenu i crvenu zonu, u okviru koje postoji i soba za trijažu, odnosno za izolaciju“, kaže doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „dr Veroljub Cakić“, napominjući da će uskoro određeni broj analiza PCR testova iz Majdanpeka biti rađen u laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu.

Jedna od preventivnih mera je i obavezno nošenje zaštitnih maski, bez kojih nije moguće ući u ovu zdravstvenu ustanovu, dok se u laboratorij i dalje, u cilju smanjenja gužvi, dolazak pacijenata zakazuje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *