Pokretanje usluge lični pratilac u Majdanpeku

U Centru za socijalni rad opštine Majdanpek organizovana je trodnevna obuka  za uslugu lični pratilac dece sa smetnjama u razvoju. Ova usluga značiće mnogo kako deci, tako i njihovim roditeljima, ali i obrazovnom sistemu, kaže Vesna Tričković, direktorka Centra za socijalni rad, čiju inicijativu za pokretanjem ove usluge je finansijski podržala i lokalna samouprava.

MAJDANPEK – U Centru za  socijalni rad opštine Majdanpek organizovana je trodnevna obuka  za uslugu lični pratilac dece sa smetnjama u razvoju, tokom koje je edukovano i licencirano osam polaznica.

Obuku su sproveli stručni radnici Društva za dečju cerebralnu paralizu iz Ivanjice, koje je sertifikovano za pružanje ovih usluga. Inače, usluga  lični pratilac značiće mnogo kako deci, tako i njihovim roditeljima, ali i obrazovnom sistemu”, kaže Vesna Tričković, direktorka Centra za socijalni rad.

Inicijativu Centra za pokretanjem ove usluge je finansijski podržala i lokalna samouprava. Inače, posle pomoći u kući, usluga lični pratilac je najzastupljenija u centrima za socijalni rad širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.