Pola veka ŠOSO „Vidovdan“ Bor

BOR – Škola za osnovno i srednje obrazovanje  „Vidovdan“ u Boru, obeležila je pola veka uspešnog rada, prigodnom priredbom u sali Muzičke škole koju su u saradnji sa svojim nastavnicima priredili đaci ove obrazovne ustanove. Škola je osnovana odlukom Skupštine opštine Bor 1968. godine, na sadašnjoj lokaciji nalazi se od 1978, a naziv Vidovdan nosi od 1992. godine. Sa 92 učenika koji trenutno pohađaju ovu obrazovnu ustanovu, radi 50 zaposlenih, 38 stručnih radnika i 12-oro zaposlenih kao vannastavno osoblje.

U osnovnoj školi trenutno imamo 11 odeljenja sa 64 učenika, a u srednjoj 6 odeljenja sa 28 đaka. U srednjoj školi imamo dva obrazovna trogodišnja profila bravare a od naredne školske godine 2018/2019 imaćemo i konfekcijskog šivača“ ističe Sonja Savić, direktor ŠOSO „Vidovdan“ Bor.

Poslednjih godina pažnja zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi bila je usmerena na unapređenje uslova rada i osavremenjivanje nastave, s obzirom na sve veći broj dece sa invaliditetom i višestrukim smenjama u razvoju.

Od 2015. godine škola je opremljena specijalizovanim kabinetima: senzornom sobom i montesori kabinetom, dobili smo medicinsku sestru zato što je škola namenjena deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, oformili smo kućnu nastavu za 8-9 učenika. Želimo da nastavimo da se škola sređuje. Okrečili smo prostorije i učionice koje nisu krečene više od dvadesetak godina, zahvalni smo što nam je lokalna samouprava asfaltirala severni deo dvorišta, a plan je da tu oformimo senzorni vrt“, dodala je Sonja Savić, direktor ŠOSO „Vidovdan“ Bor.

Značajan jubilej 50 godina postojanja i rada đaci i zaposleni u ŠOSO Vidovdan su obeležili prigodnom priredbom. Osmehe ali i suze izmamili su brojnim recitalima, folklornim igrama, a predstava u kojoj je učestvovao i hor škole Vuk Karadžić upotpunjena je i predstavom Ježeva kućica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *