Ova zima u Boru je, za sada hladnija nego prethodne. Temperatura je i tokom dana često u minusu. Količina snega je zanemarljiva, ali je led sada najveći problem za komunalce. Za sada su sve deonice u gradu i selima bezbedne za saobraćaj, naglašavaju u borskom komunalnom preduzeću.

BOR – Zbog niske temperature koja ja poslednjih sedmica često u minusu i tokom dana, radnici JKP „3.oktobar“ u Boru redovno održavaju puteve prohodnim bacajući agregate i so. Obimnije snežne padavine nisu zabeležene ove zime, ali problema ima na pojedinim deonicama, posebno ka selima gde je potrebno sprečiti formiranje leda i tu su danonoćno anagažovane dežurne ekipe komunalaca, naglašava direktor ovog preduzeća Nenad Kračunović.

Svi putni pravci su prohodni. Mehanizacija je redovno na terenu, kako u gradu, tako i u selima. Pratimo prognozu vremena i reagovaćemo u skladu sa situacijom. Apelujemo na građane da imaju razumevanje jer se održavanje deonica radi, kao i do sada po prioritetima, ali će putari stići svuda gde se za to ukaže potreba“ napominje Kračunović.

Ove sezone obezbeđeno je oko 600 tona soli i 700 kubika agregata različite granulacije, što je dovoljno za održavanja puteva u gradu i selima tokom ove zime, tvrde u borskom komunalnom preduzeću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *