Novine u Odluci o upravljanju otpadom u opštini Majdanpek

0

Nacrtom Odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom na teritoriji opštine Majdanpek, usklađenom sa zakonima o komunalnoj delatnosti i upravljanju otapadom, između ostalog, regulisan je i način naplate iznošenja građevinskog, baštenskog i drugog komunalnog otpada, što do sad nije bio slučaj.

MAJDANPEK – Pred odbornicima Skupštine opštine Majdanpek, na sutrašnjem zasedanju, između ostalog, naći će se i nacrt Odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom.

Novom, dopunjenom odlukom, iznošenje otpada na teritoriji Majdanpeka, Rudne Glave, Crnajke, Debelog Luga, Leskova, Jasikova i Vlaola obavljaće Javno preduzeće „Vodovod“ Majdanpek, dok je ovaj posao na području Donjeg Milanovca, Boljetina, Golubinja, Miroča, Mosne, Topolnice i Klokočevca poveren Javnom  komunalnom preduzeću „Donji Milanovac“, kaže Lidija Binđesko, šef Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne poslove.

Nova Odluka je, prema njenim rečima, u potpunosti usklađena sa zakonima o komunalnoj delatnosti i upravljanju otapadom, a jedna od novina je i regulisan način naplate iznošenja građevinskog, baštenskog i drugog komunalnog otpada, što do sad nije bio slučaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *