Uspešna godina za Udruženje invalida rada u Boru

0

Udruženje invalida rada u Boru, nakon uspešne 2023. godine, u aprilu obeležava veliki jubilej, sedam decenija postojanja. Sa oko 350 članova, ovo je jedno od najstarijih i najbrojnijih udruženja u Boru, čiji članovi veoma aktivno učestvuju na raznim sportskim, kreativnim i umetničkim manifestacijama širom regiona.

BOR – Nakon dvogodišnje pauze, zbog korona virusa, Udruženje invalida rada u Boru protekle godine sprovelo je niz planirane aktivnosti, te 2023. smatraju veoma uspešnom.

Članovi udruženja bili su veoma aktivni u sportskim nadmetanjima, kulturnim manifestacijama i sekcijama koje organizujemo u udruženju. Održane su i tribine o zdravlju. Realizovali smo i ekskurzije i izlete, posete srodnim uduženjima u regionu i  veoma smo zadovoljni proteklom godinom. Planovi za 2024. godinu su nastavak pomenutih aktivnosti, a osim tog kontinuiteta, u aprilu ćemo obeležiti i veliki jubilej, 70 godina postojanja Udruženja ivalida rada u Boru, pa će mnoge aktivnosti biti posvećene upravo toj manifestaciji. Pozivamo sva udruženja i organizacije, kao i lokalnu samoupravu, da u skladu sa mogućnostima učestvuju i pomognu da ovaj jubilej obeležimo na najbolji način“, kaže Bojan Šuput, predsednik Udruženja invalida rada u Boru.

Udruženje broji oko 350 članova, a sopstvenim sredstvima, uspeli su da urede i renoviraju stolariju, plafone i zidove i delimično opreme prostorije u kojima se sastaju. Očekuju i pomoć lokalne samouprave za postavljanje pristupne rampe, kako bi se olakšao pristup svim članovima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *