Policijski čas i ovog vikenda

Predstojećeg vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka do 5 časova ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas.

Mere koje su donete u borbi protiv pandemije  donekle su ublažene, pa je tako zabrana kretanja radnim danima skraćena za jedan sat i sada traje od 18 sati do 5 časova ujutru.

Takođe, najstarijim građanima dozvoljen je izlazak napolje tri puta nedeljno – utorkom, petkom i nedeljom, od 18 do 1h, u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad preduzetnika poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo – knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Druge radnje trebalo bi da budu otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Reč je o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita. Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.