Uverenja o (ne)kažnjavanju izdaju se elektronski

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je novu uslugu na portalu eUprave za izdavanje uverenja o (ne)kažnjavanju, odnosno ono će građanima ubuduće biti dostavljano na kućnu adresu.

“Imajući u vidu da trenutno nije moguće preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, Uverenje o (ne)kažnjavanju će građanima, koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na adresu prebivališta. Do okončanja vanrednog stanja naknada za uslugu dostavljanja neće se naplaćivati”, navode u MUP-u.

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogućeno je preko elektronskog sertifikata instaliranog na ličnoj karti korisnika usluge. U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)kažnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republičku administrativnu taksu, osim u slučajevima kada su podnosioci zahteva oslobođeni od plaćanja.

Ovo plaćanje na portalu može se izvršiti svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom, navode u MUP-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *