Poljoprivrednici u borskom okrugu nastavljaju da preuizmaju eID broj

0

Na području borskog okruga registrovano je oko deset hiljada poljoprivrednih proizvođača, od toga u Boru tri hiljade i 500. Svi oni koji žele da nastave korišćenje podsticaje u poljoprivredi, u obavezi su  da se registruju na portal eAgrara, a prvi korak je preuzimanje eID broja. Akcija traje nedelju dana i biće nastavljena u narednom periodu.

BOR,BORSKI OKRUG-Tokom protekle nedelje na području borskog okruga 1.650 poljoprivrednih proizvođača preuzelo je parametre za svoj eID broj, najviše u Boru skoro 40 odsto, koji će  im služiti za pristup portalu eAgrar. Od ukupno deset hiljada registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, do sada je 15 odsto preuzelo ovaj broj.

„Prijavljuju se poljoprivrednici, jer su svesni da u buduće ne mogu da koriste subvencije države, bez registracije na portal eAgrara. Stručnjaci Poljoprivredno savetodavne službe u Negotinu pomažu poljoprivednicima u svim gradovima na području borskog okruga„, rekla je Vladica Stefanović, stručnjak PSSS u Negotinu.

Portal eAgrar se uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisai i promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Stručnjaci Poljoprivredno savetodavne službe Negotin nastavljaju ovu akciju i narednih dana, u Boru na istom mestu, a to je u zgradi Gradske uprave u kancelariji 52 na petom spratu utorkom i petkom od devet do 14. U Slatini poljoprivrednici će takođe moći da pruzmu ovaj broj sutra od 12, u Zlotu od 17 sati. Poljoprivrednici eID broj mogu preuzeti ne šalterima pošta i ekspozituri Uprave za trezor u Boru.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *