Najznačajnija i najkompleksnija aktivnost borskih istraživača u ovoj godini biće organizacija Ekoloških dana Bora, gde će se svi značajni svetski ekološki datumi obeležiti na prigodan način. Program počinje obeleževanjem Dana ekološke edukacije, a završava Danom planina.

BOR – Programom “Ekološki dani Bora” koji organizuje Društvo mladih istraživača, ove godine biće obeleženo 30-tak međunarodnih dana koji na različite teme promovišu zaštitu životne sredine. Posebna pažnja biće usmerena na energetsku efikasnost i klimatske promene. U okviru ove naučne manifestacije biće organizovane tribine, prezentacije, izložbe, izleti, volonterske akcije, naučni skupovi, festivali. Reč je o obimnom programu u čijoj realizaciji učestvuju brojni saradnici i partneri borskih istraživača.

“Najznačajniji datumu su u februaru, martu, u oktobru i novembru. Svetski dan obnovljivih izvora energije, 14. februar, 5.mart međunarodni Dan energetske efikasnosti, od 21. do 23. marta su dani šuma, voda I meteorologije. Svetski dan za klimatske akcije i Dan klimatskih promena, 24. oktobar i 4. novembar” rekao je Dragan Ranđelović, predsednik Društva mladih istraživača najavljujući manifestaciju.

Ekološki dani Bora se organizuju od 2005. godine kao deo aktivnosti predviđenih Lokalnim ekološkim planom borskog okruga. Proistekli su iz Dana Društva mladih istraživača, nevladine ekološke organizacije koja uskoro obeležava pola veka postojanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.