Pomoć Ziđina socijalno ugroženim porodicama u Majdanpeku

Kompanija Ziđin, posredstvom Crvenog krsta, obezbedila je pomoć u namirnicama i kućnoj hemiji za šest socijalno ugroženih porodica u Majdanpeku. Kako je prilikom posete ovim domaćinstvima rekao Đen Hejuan, direktor Rudnika bakra Majdanpek, pomoć lokalnoj zajednici, kako ustanovama, tako i pojedincima je je deo godišnjih planova kompanije Ziđin.

MAJDANPEK – Kompanija Ziđin, posredstvom Crvenog krsta, obezbedila je pomoć u namirnicama i kućnoj hemiji za šest socijalno ugroženih porodica u Majdanpeku.

Mi kao organizacija nemamo sredstava kojima bi mogli da pomognemo, ali smo zato tu da, u ime onih kojima je pomoć potrebna, nađemo način da im tu pomoć obezbedimo. Uverili smo se više puta da je kompanija Ziđin spremna da pomaže, što su pokazali i ovoga puta”, rekla je Tanja Golubović, sekretar Crvenog krsta Majdanpek.

Zaista sam se iznenadila i jako puno mi znači ova pomoć. Živim sa četvoro dece od kojih je dvoje bolesno, u iznajmljenom stanu”, priča Irena Kostadinovska, nezaposlena, samohrana majka, na čiju adresu je, takođe, stigla  pomoć.

Veoma nas je pogodilo to što smo videli u domaćinstvima koje smo obišli i drago nam je da smo mogli na neki način da pomognemo. Uostalom, u našim godišnjim planovima je jedan od prioriteta i pomoć lokalnoj zajednici, kako ustanovama, tako i pojedicima”, naglasio je Jian Heyuan, direktor RBM, dodajući da će sa ovakvim i sličnim aktivnostima nastaviti i dalje.

Samo pre desetak dana,  kompanija ZIđin  počela je i sanaciju  kuće Duška Đuđića iz Debelog Luga, koji je sa svojim starim roditeljima, usled požara,  ostao bez krova nad glavom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.