BOR – Dobra saradnja ministarstva sa školskim upravama i lokalnim samoupravama je neophodna sa jer je zajednički zadatak sačini što bolji regionalni plan upisa, kako bi se želje đaka i roditelja usaglasle sa potrebama privrede – rečeno je između ostalog na sastanku u Boru, na kojem je razmatran predlog plana upisa u srednje škole za školsku 2015-2016 godinu. Sastanku je prisustvovao je prisustvovao i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kostić, koji je između ostalog rekao da su u situaciji kada ima više slobodnih mesta za upis nego đaka, moguća neka odstupanja od već utvrđenih kriterijuma i dodao:

„Dali smo kriterijume pre godinu dana i ako recimo imamo broj učenika 8. Razreda koji završavaju školu dozvoljava se da se od te kvote odstupi 5 odsto, više ne dozvoljavamo jer moramo da idemo onom logikom da ono što nije upisano i što nije traženo da se zameni sa onim što će biti upisano i traženo. Imamo ovde 2085 slobodnih mesta a 1 978 učenika, dakle svi učenici imaju dovoljno mesta za upis“
– rekao je Zoran Kostić u Boru.

„Lokalna samouprava u Boru učiniće sve da učenici i prosvetni radnici dobiju bolje uslove za rad i da što više osmaka upiše željenu školu“
– rekao je predsednik Opštine Bor Živorad Petrović i dodao da su stoga i sastanci sa predstavnicima nadležnog ministarstva veoma važni.
 
Sastanku u Boru prisustvovali su direktori svih srednjih škola sa teritorije Školske uprave Zaječar, kao i načelnici Borskog i Zaječarskog okruga.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2i9fzx“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *