Ponovo oglašen zakup poljoprivrednog zemljišta u Opštini Majdanpek

MAJDANPEK – S obzirom na to da nakon prvog javnog poziva nije bilo interesovanja za zakup poljoprivrednog zemljišta, Opština Majdanpek ponovo je oglasila poziv za davanje u zakup 426 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Za razliku od ranijih godina, sada su parcele usitnjene, a rok davanja u zakup povećan sa deset na 15 godina. Smatramo da će ovi promenjeni uslovi biti povoljniji za eventualne zakupce, kojih u prvom pozivu nije bilo“, ističe Dijana Jovanović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Na poziv se mogu javiti registrovani poljoprivrednici, sa aktivnim statusom od najmanje tri godine, kao  i pravna lica, a rok za podnošenje prijava je 19.oktobar. Obilazak parcela, u 14 katastarskih opština, predviđen je za 12. i 13, a javna licitacija za 26. oktobar.

Obrasci za prijavljivanje mogu se preuzeti na pisarnici Opštinske uprave, gde se mogu dobiti i dodatne informacije, a zainteresovani se, o parcelama koje se nude u zakup, mogu raspitati i u Službi katastra u Majdanpeku.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *