Poplavljen podrum Livničkog kluba

0

BOR – Stanari zgrade u ulici Nikole Pašića 54 u Boru, već nekoliko godina suočavaju se sa izlivanjem vode u podrumu. Ovaj problem ponovo je postao aktuelan pre dva meseca kada je voda, posle prve obilnije kiše, ponovo napunila podrumske prostorije.

Problem je delimično rešen kada su ekipe Vodovoda iscrple vodu i očistile podrumske prostorije u samom ulazu zgrade, dok je nekadašnji livnički klub, o kom se niko ne stara, i dalje poplavljen, kaže Dragan Veličković, upravnik zgrade. Stanari su zabrinuti, jer im, kako kažu, od ustajale vode i komaraca preti zaraza. Iz borskog Vodovoda obećavaju pomoć iako ističu da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti.  

Naše ekipe su u više navrata dolazile po prijavi i izvlačile vodu. Iz jedne prostorije smo uklonili vodu, a u drugoj je voda isrpljena koliko je pumpa dozvolila. Voda nije fekalnog porekla, pretpostavljamo da je atmosferska i mi ćemo im bez obzira na to što taj posao nije u našoj nadležnosti, pomoći da vodu iscrpe“, ističe Goran Pavić, v.d. direktora JKP „Vodovod“ Bor

Da li će, kada radnici borskog Vodovoda isrpe vodu i očiste i drugi deo podruma, problem stanara zgrade u ulici Nikole Pašića 54, konačno biti rešen, ostaje da se vidi. Sumnje će biti otklonjene kada padnu prve kiše, koje mogu da budu jedan od uzroka poplave u ovom objektu, pre svega zbog nemogućnosti atmosferske kanalizacije da prihvati veću količinu vode, što je evidentan problem u ovom delu grada već godinama.

Poplavljen podrum Livničkog kluba, 7.oktobar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *