Porezi na imovinu u opštini Majdanpek veći za 11 odsto

MAJDANPEK – U skladu sa povećanim prometom nepokretnosti, u svih šest zona, na području opštine Majdanpek, Odlukom o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovorajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu, za 2023. godinu predviđeno je kumulativno povećanje od 11,31 odsto.

Najveći promet nekretnina desio se u prvoj zoni, odnosno gradskom području Majdanpeka, gde je cena stanova porasla za 50 odsto. Cena šumskog područja, u odnosu na prošlu godinu povećana je za čak 135 procenata, dok je najveći rast prometa građevinskog zemljišta zabeležen u Donjem Milanivcu, koji pripada prvoj zoni i u naseljima Boljetinski greben i Hladne vode, u četvrtoj zoni“, navela je, između ostalog, na današnjoj Javnoj raspravi Gordana  Nikolić, ovlašćeni predstavnik Odeljenja za budžet i finansije Opštine Majdanpek.

Konačnu reč o predloženim visinama poreza na imovinu za 2023. godinu, daće odbornici Skupštine opštine Majdanpek, na prvom narednom zasedanju, s obzirom na to da je zakonski rok za donošenje ovog dokumenta 30. novembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.