Portal „Mašina:proizvodnja društvene kritike“

Obeležavanje tradicionalne manifestacije „Dani knjige“ nastavljeno je u borskoj Narodnoj biblioteci predstavljanjem portala „Mašina:proizvodnja društvene kritike “ kolektiva Kontekst. Urednik  portala Marko Miletić i član redakcije Andraš Juhas,  govorili su o privatizaciji, merama štednje  i radničkoj borbi.

BOR – Na zavičajnom odeljenu Narodne biblioteke u Boru, predstavljen je portal „Mašina: proizvodnja društvene kritike “ kolektiva Kontekst. Iniciran početkom 2014. godine, medijski portal Mašina nastaje kroz edukativni projekat „Kritička mašina“ sa namerom da doprinese produkciji društvene kritike koja bi bila dostupna široj javnosti.

Autori i autorke tekstova na portalu Mašina promatraju teme privatizacije, mera štednji i radničkih borbi, kroz prizmu širih ekonomskih i političkih dešavanja sa kojima smo suočeni u poslednjih 25 godina.

Ovom prilikom predstavljen je dosadašnji rad portala, koji ,između ostalog uključuje i teme značajne za stanovnike Bora, kao što su ekološki problemi, energetika i radni uslovi, a bilo je reči i o značaju medijskog prostora za pojedinačne lokalne borbe. Namera “ Mašine “ je da osim kritičke analize, pruži prostor onima koji ostaju nevidljivi u svojim lokalnim borbama.

Autor:Branislava Ilić

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2tffqo“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *