Poseta teniskoj šampionki Staši

ZLOT – Povodom osvojenog petog mesta na Olimpijskim igrama gluvih i nagluvih u Brazilu, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima posetio je mladu teniserku Stašu Srbulović na terenu u zlotskom zaseoku “Spomenik”. Staša je trenutno četvrta teniserka sveta u svojoj konkurenciji i često trenira na terenu u blizini porodične kuće. Osim da čestitaju i podrže perspektivnu borsku teniserku, cilj posete predstavnika lokalne samouprave bio je da uvide njene potrebe i probleme kako bi nastavila da postiže velike uspehe na domaćim i međunarodnim turnirima. Obećana je i tehnička i  finansijska pomoć.

Stašin trener naglašava da su njeni potencijali u tenisu veliki, a da su joj najjači aduti upornost I požrtvovanje.

Staša trenira tenis od sedme godine i do sada je učestvovala čak na dva svetska prvenstva. Prošle godine na Kritu osvojila je srebro, a 2019. bronzu u miks dublu i plasman među prvih deset seniorki u Antaliji.

U septembu Stašu očekuju dva međunarodna turnira u Češkoj, završni masteri za seniorke u Srbiji, kao i svetsko prvenstvo koje će naredne godine biti organizovano u Grčkoj, Fransuskoj ili u Ekvadoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.