Poslednje ovogodišnje zasedanje SO Majdanpek

MAJDANPEK – Današnja, poslednja sednica Skupštine opštine Majdanpek, u 2019. godini, počela je usvajanjem programa rada za 2020. godinu, javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava.

Na predlog odbornika Dejana Milivojevića, na dnevnom redu našla se i  informacija o aktuelnoj situaciji u Fabrici bakarnih cevi, koja zapošljava oko 370 radnika, a koja je nedavno promenila naziv i delatnost.

Prema rečima Dragana Popovića, predsednika Opštine Majdanpek, 15. januara biće poznat epilog pregovora sadašnjih, ruskih vlasnika sa jednom grčkom kompanijom, koja se, takođe, bavi bakarnim cevima, od čega će zavisiti  i dalji status zaposlenih u ovoj fabrici.

Na predlog Komisije za kadrovska pitanja, odbornici Skupštine opštine Majdanpek su na mesto vršioca dužnosti direktora majdanpečkog „Vodovoda“ ponovo imenovali Nebojšu Zarkova, za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Majdanpek“ Đorđa Roškića, donjomilanovačkog komunalnog preduzeća Sašu Librića, Centra za kulturu i obrazovanje Donji Milanovac Valentinu Gavrilović i Biznis inkubatora Slavka Ilića. Svi oni imenovani su na mandatni period od 12 meseci.

Na kraju sednice predsednik Skupštine opštine, Nikola Naunović čestitao je kolegama odbornicima i građanima Opštine Majdanpek predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *