„Posredovanjem do bržeg rešenja spora,sukoba“

0

BOR – Projekat „Posredovanjem do bržeg rešenja spora/sukoba“ koji realizuje UG “KOKORO“ u Boru u narednih godinu dana ima cilj da unapredi pristup pravdi i zadovolji potrebe građana u Borskom okrugu kroz bolje sprovođenje politika i praksi uz aktivno učešće građana. Da se zainteresovani Informišu o mogućnostima i prednostima posredovanja prilikom rešavanja sporova, koji, kako je rečeno dugo traju, psihički i materijalno iscrpljuju strane, usmereni su na kaznu i dokazivanje krivice a ne na ispravljanje greške i potrebe strana koje se često ne vide. Nužno je upoznati građane sa alternativnim tehnikama rešavanja sporova kako bi im se pomoglo da putem pregovora same reše nesuglasice na brz i jednostavan način, uz direktno učestvovanje i dogovor o ishodu, naglašeno je na prezentaciji ovog projekta.

Da unapredimo pristup pravima i omugućimo funkcionalne mehanizme za primenu posredovanja u pravosudnom i socijalnom sistemu i u zajednici. Zalagaćemo se i za primenu besplatne pravne pomoći. Organizovaćemo bazičnu obuku o posredovanju, specijalizovanu obuku za slučaj između maloletnog učinioca i oštećenog, kao i obuku grupe advokata za zastupanje klijenata u situacijama medijacije. U Boru i Kladovu biće organizovane radionice o besplatnoj pravnoj pomoći, tematske radionice u selima, kao i okrugli sto. Plan je da se odradi oko 30 besplatnih posredovanja u sporovima u okviru celog projekta“ istakla je Milojka Milivojević predsednik Upravnog odbora Udruženja građana „Kokoro“ Bor.

Projekat finansijski pomaže Evropska Unija u okviru Programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima ljudskih prava u lokalnim sredinama 2021/2022. koji realizuje tim Solidarno za prava svih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *