Postavljanje „reciklažnih ostrva“ u Majdanpeku

0

Nacionalni operater za upravljanje ambalažnim otpadom „Ekostar Pak“ iz Beograda, ustupio je Javnom preduzeću „Vodovod“ u Majdanpeku 90 kontejnera i 30 kanti za selektivno za selektivno skladištenje ambalažnog otpada. Na trideset lokacija biće formirana tzv. reciklažna ostrva, na kojima će biti postavljena po tri kontejnera za papir, pet i staklenu ambalažu, gde će Majdanpečani selektovano odlagati sve brojniji ambalažni otpad, čime će biti omogućena njegova dalja reciklaža , a samim tim i zaštićena životna sredina.

MAJDANPEK – Nacionalni operater za upravljanje ambalažnim otpadom „Ekostar Pak“ iz Beograda, ustupio je Javnom komunalnom preduzeću „ Vodovod“ u Majdanpeku 90 kontejnera i 30 kanti za selektivnoza selektivno skladištenje ambalažnog otpada.

Za sada imamo saradnju sa tridesetak javno komunalnih oreduzeća u Srbiji, koja se bave upravljanjem komunalnim otpadom. Drago nam je da je među njima i Majdanpek i verujem da će „reciklažna ostrva“ zaživeti. Da bi se to i dogodilo neophodna je edukacija najmlađih, odnosno kako i na koji način da razvrstavaju ambalažni otpad i to je deo naše zajedničke misije“, rekla je Bojana Perić, direktorka Ekostar Pak-a.

Na trideset lokacija u Majdanpeku biće formirana tzv. reciklažna ostrva, na kojima će biti postavljena po tri kontejnera za papir, pet i staklenu ambalažu, gde će Majdanpečani selektovano odlagati sve brojniji ambalažni otpad, čime će biti omogućena njegova dalja reciklaža, a samim tim i zaštićena životna sredina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *