Potop u podrumima, ispumpavanje vode samo privremeno rešenje

0

BOR- U dve zgrade, u suprotnim delovima Bora stanari imaju gotovo isti problem,  zajedničke prostorije su duže vreme poplavljene. U stambenoj jedinici 24 u ulici Devete brigade, u kojoj je 28 stanova, sklonište je poplavljeno već više decenija, a stanari se plaše da su od tolike vode ugroženi čak i temelji. Zbog težine problema njih su posetili i predstavnici lokalne samouprave. Slična je situacija  u ulici Đorđa Vajferta 13, 15 i 17. Stanari se boje zaraza zbog ustajale vode, posebno u ovim letnjim mesecima.

Upravnik i njegov zamenik su se obraćali svim nadležnim preduzećima, inspekcijama, međutim, problem je samo privremeno rešavan ispumpavanjem vode.

U Javnom komunalnom preduzeću za stambene usluge kažu da su uzroci poplava u zajedničkim prostorijama višestruki. Najčešći su pucanja vodovodne i toplovodne mreže, začepljenje atmosferske i fekalne kanalizacije. Uz to većina zgrada je izuzetno stara, što u velikoj meri otežava postojeće probleme.

Očigledno je da su uzroci koji utiču na poplave u zajedničkim prostorijama poznati nadležnima, a činjenica je i da su intervencije, posebno  ako ih ima više, skupe. Stanari bi to trebalo da znaju i u skladu sa mogućnostima zajednički donesu odluku, jer ovakvi  problemi ne trpe dalja odlaganja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *