BOLJEVAC – Srednja škola Nikola Tesla u Boljevcu, u saradnji sa kompanijom Agromehanika, ove godine upisala je drugu generaciju učenika mašinske struke, koji će u okviru realizacije programa dualnog obrazovanja, praktičan deo nastave, kao i prethodna generacija obavljati u pogonima fabrike. Tim povodom potpisani su i ugovori sa učenicima i obrazovnom ustanovom, čime se nastavlja uspešna saradnja Fabrike poljoprivrednih mašina i Srednje škole „Nikola Tesla“.

Ovo je druga godina kako se srednjoškolci školuju po dualnom obrazovanju i obavljaju stručnu praksu u fabrici „Agromehanika“. Prošla godina je bila vrlo uspešna, nadamo se da će i ove godine učenici biti zadovoljni“, kaže Ivan Milutinović, direktor SŠ „Nikola Tesla“ Boljevac

Ove školske godine, u okviru dualnog obrazovanje, stručno će se osposobljavati 33 učenika – 14 tehničara za kompjutersko upravljanje CNC mašinama i 19 operatera mašinske obrade.

Kroz ovakav način obrazovanja, deca izgrađuju život i dobijaju svoje mesto u poslovnom svetu. Tokom školovanja stiču znanja i iskustva u radu sa stručnjacima – inženjerima i mentorima, a fabrika će pružiti mnogo dobrih uslova da se kvalitetno školuju“, Branislav Rajić, direktor FPM „Agromehanika“ Boljevac

Školovanje po dualnom programu u Boljevcu podrazumeva saradnju Srednje škole „Nikola Tesla“ sa kompanijom Agromehanika, koja će po okončanju školovanja učenicima obezbediti posao. Inače, prošle godine je u prvu godinu upisano dvadeset učenika iz oblasti mašinske struke za zanimanja trećeg i četvrtog stepena, a one najuspešnije menadžment fabrike je i novčano nagradio.

 

Potpisani ugovori sa Agromehanikom, 20.septembar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *