Potpuno imunizovano 30 odsto punoletnog stanovništva u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Epidemiološka situacija u opštini Majdanpek, kao uostalom i u celoj Srbiji, znatno je povoljnija u odnosu na period od pre samo par nedelja. Tome je, u najvećoj meri, doprineo relativno dobar odziv kada je vakcinacija protiv Kovida 19 u pitanju.

Nadležni u Domu zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku zadovoljni su dosadašnjim tokom imunizacije.

Prema poslednjim podacima obe doze vakcine primilo je 4000 građana, što predstavlja 30 odsto punoletnog stanovništva. Uzimajući u obzir da je još 4900 ljudi primilo prvu dozu cepiva, očekujemo da će za nekoliko nedelja  preko 66 odsto građana opštine Majdanpek biti imunizovano protiv korone“, naglašava doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“, koji za sve svoje kolege, kako zdravstvene radnike, tako i nemedicinsko osoblje ima samo reči hvale, zbog predanog rada i maksimalnog angažovanja na suzbijanju širenja i posledica epidemije korone, kojom je od početka pandemije bilo inficirano 1429 ljudi.

Trenutno je na virus korona pozitivno 28 osoba, a tokom jučerašnjeg dana potvrđen je samo jedan novi slučaj. Na žalost, u poslednja 24 sata još jedna osoba u opštini Majdanpek preminula je od posledica Kovid infekcije, čime se ukupan broj žrtava od početka pandemije popeo na 47.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *