Nabavka dopunskih artikala hrane za Narodnu kuhinju

ZAJEČAR – Crveni krst Srbije ostvario je saradnju sa kompanijom DM, koja je donela odluku da izdvoji postotak prihoda za program Narodnih kuhinja Crvenog krsta, konkretno za nabavku dopunskih artikala hrane. Donator je iskazao volju da se realizacija koncipira tako da pored direktnog humanitarnog aspekta koji je u vezi sa namenom donacije, drugi aspekt – nabavka, bude sprovedena na način kojim će se pružiti podrška socijalnom zapošljavanju, što podrazumeva da se namirnice ne nabavljaju u velikim sistemima i lancima, već da se nabavkom podrže mali proizvođači, odnosno poljoprivredna gazdinstva, udruženja i zadruge.

Crveni krst Zaječar stupio je u kontakt sa vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava u Zaječaru i okolini i ugovorio nabavku dostupnih životnih namirnica. Prvog dana podeljeno je 315 kg jagoda korisnicima u gradu.

Jagode su ovoga puta obezbeđene od poljoprivrednog gazdinstva Cikić iz Dubočana, a ova porodica je donirala još 10 odsto jagoda na naručenu količinu.

Distribucija jagoda počela je u gradu i to, pola kilograma po obroku, a narednih dana biće podeljene jagode i korisnicima Narodne kuhinje po selima. Na teritoriji grada Zaječara trenutno ima oko 700 korisnika Narodne kuhinje. Od tog broja, nešto manje od polovine ih je po selima, ali na žalost broj onih kojima je pomoć potrebna i dalje raste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.