Povezivanje nove toplane do kraja marta 2021. godine

KLADOVO – Radovi na Toplani na drvnu sečku „Pemci 1“ snage 2×3 megavata, koja se gradi u severozapadnom delu Kladova, privode se kraju. U obodnom delu parcele rade se interne saobraćajnice, a u središnjem delu zgrada toplane, sa dnevnim skladištem sečke, dimnjacima i filterima za prečišćavanje dimnih gasova, akumulatori tople vode, višednevno skladište sečke i bazen hidrantske mreže sa pumpnom stanicom.

Finansijer je Kancelarija za javna ulaganja, vrednost ugovorenih radova i opreme sa montažom je 498 miliona dinara, a rok za realizaciju je početak februara 2021. Rok za puštanje u rad celog sistema, prema rečima Aleksandre Klencovljević, poslovnog sekretara u Kabinetu predsednika Opštine Kladovo, uslovljen je i izgradnjom toplovoda koji će povezati novu toplanu sa dve postojeće.

Za izgradnju toplovoda od nove toplane na drvnu sečku „Pemci 1“ do toplane „Centar“ sa rekonstrukcijom postojećih toplana „Pemci“ i „Centar“, završene su javne nabavke i potpisan ugovor sa izvođačem radova koji trenutno radi Projekat za izvođenje radova, a nakon izrade projektne dokumentacije, sledi uvođenje u posao po dinamičkom planu. Finansijer je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, ugovorena vrednost radova je 247,7 miliona dinara, a rok za realizaciju je kraj marta 2021. godine.“

Ovim projektom planirana je izgradnja toplovoda u dužini od 2008 metara za povezivanje nove toplane sa postojećim toplanama „Pemci“ i „Centar“, ali i njihova rekonstrukcija, pa bi hladne probe mogle da počnu već na proleće, a Kladovljani bi već naredne grejne sezone mogli da koriste kompletan novi, savremeniji i na kraju i isplativiji sistem grejanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *