Uskoro ugovor o poboljšanju energetske efikasnosti zgrada u Boru

BOR – Predstavnici lokalne samouprave u Boru i Evropske banke za obnovu i razvoj održali su jedan od završnih sastanaka, ovoga puta on lajn, u vezi poboljšanja energetske efikasnosti zgrada u gradu Boru.

Prema rečima Aleksandra Milikića, gradonačelnika Bora, vrlo je blizu trenutak kada će se potpisati ugovor, jer su dobijena potrebna odobrenja od  Ministarstva finansija, Vlade Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj da Grad Bor potpiše ovaj ugovor. Ostaje pitanje načina plaćanja, tačnije da li će se ono završavati preko Javno komunalnog preduzeća za stambene usluge ili Gradske uprave.

Prema ovom projektu, u narednih nekoliko godina, trebalo bi da na fasadama svih zgrada u Boru koje zadovoljavaju uslove, bude urađena spoljna izolacija. Građani to neće plaćati, već će se novac obezbediti iz uštede energenata u Toplani. Cilj je da se građanima obezbedi bolje grejanje, a toplani uštede u energentima, time i smanji zagađenje životne sredine. Očekuje se da konkretni radovi počnu već naredne godine, kažu u lokalnoj samoupravi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *