Povoljniji uslovi za nezaposlene

BOR-Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva i konkursa za finasiranje i subvencionisanje programa iz oblasti preduzetništva, dodatnog obrazovanja i obuke, kao i zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Kao i proteklih godina veliko interesovanje se očekuje za samozapošljavanje. Za preduzetnike koji počinju biznis predviđen je iznos od 250 hiljada, odnosno 270 hiljada za osobe sa invaliditetom.

Pripadnici romske nacionalnosti mogu da konkurišu i za delatnosti iz oblasti trgovine.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je i javni poziv za subvencije namenjene poslodavcima. Njima se u Boru odobravaju sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara po nezaposlenom licu. Do 31.marta otvoren je i konkurs za organizovanje javnih radova na koji iz borskog okruga mogu da se prijave samo opštine Negotin i Kladovo.

„Ove dve opštine mogu da konkurišu, jer pripadaju trećoj kategoriji razvijenosti, Grad Bor i Majdanpek ne mogu, jer su u drugoj kategoriji“, rekla je Lidija Načić,  direktor filijale NSZ u Boru.

Opština Majdanpek i Grad Bor su izdvojili finansijska sredsta za javne radove iz lokalnih budžeta i uz tehničku podršku borske filijale Nacionalne službe zapošljavnja realizuju ovu meru. Za organizovanje javnih radova u Boru lokalna vlast je opredelila 17 i po miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *