Za uređenije puteve u gradu i selima

BOR – U prethodne dve godine sredstvima iz gradskog budžeta u Boru asfaltirano je 25 km puteva u gradu i 43 km u selima. U ovom periodu nasuto je rizlom 153 km rejonskih puteva u selima. Reč je o velikom poslu koji je odrađen, ali i o značajnim sredstvima koja su izdvojena za ovu namenu iz lokalne kase, naglasio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Nadležni u lokalnoj samoupravi u ovoj godini najavljuju da će promeniti izgled grada. Ove godine za uređenje putne infrastrukture u Boru i okolnim selima izdvojeno je 300 miliona dinara iz gradskog budžeta. Najznačajnija aktivnost, kada je reč o uređenju grada, biće rekonstrukcija ulice „Moše Pijade“, popularnog gradskog šetališta.

Glavna ulica će biti kompletno rekonstruisana, zajedno sa ivičnjacima i trotoarima. Ja sam siguran da ćemo se na kraju građevinske sezone svi zajedno ponositi njenim izgledom i da će ova ulica biti primer kako grad Bor izgleda i kako se razvija, ali isto tako, moramo voditi računa i o izgledu svih mesnih zajednica, posebno gradskim, rubnim kao što su Staro i Novo Selište, Brezonik, Metalurg, Mladost i naravno ne zanemariti i seoske mesne zajednice“, rekao je Aleksandar Milikić gradonačelnik Bora.

Plan je i da se urede zone škola u Boru i da se postavi zaštitna ograda u cilju bezbednosti učenika, kao i da se nastavi postavljanje video nadzora u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *