Požar na gradskoj deponiji biće ugašen tokom popodneva

BOR- Na gradskoj deponiji u Boru tokom noći izbio je požar. Od ranog jutra  radnici Javno komunalnog preduzeća 3.oktobar, uz pomoć mehanizacije, gase vatru koja je zahvatila manji aktivni deo deponije, gde se ovih dana odlaže komunalni otpad.

Jedino efikasno rešenje je nasipanje deponije materijalom, a ne vodom.Očekujemo da ćemo smanjiti količinu dima tokom dana, tako da neće biti opasnosti po okolinu i ljude“, rekao je direktor  JKP „3.oktobar“ Igor Mitrović.

Opasnost od dima ne postoji, tvrdi direktor Javno komunalnog preduzeća 3.oktobar Igor Mitović, jer mu konfiguracija terena ne dozvoljava širenje u većoj količini prema selima i gradu.

Deponija je u dolini koja je nalazi ispod brane rudnog tela H, koji predstavlja prirodnu barijeru za dim ,tako da u grad stiže u malim količinama i ne ugrožava ljude“, dodao je Mitrović.

Gradska deponija se prostire na 11 hektara. U okviru redovnog održavanja veći deo je pokriven zemljom i tu nema mogućnosti da dođe do požara. Pojava vatre na aktivnom delu dovodi do sumnje da su požar izazvala treća llica.

 „Postoji osnovana sumnja da su požar izazvala nepoznata lica i podneta je krivična prijava Policijskoj upravi u Boru“, istakao je Danijel Aleksić, član Gradskog veća u Boru.

Da li u manjoj ili većoj količini dima sa gradske deponije, uz već postojeći iz industrijskih pogona, Bor je ovog devetog septembarskog jutra osvanuo potpuno beo i zamagljen.  Ovakvog ga, kažu, ne pamte ni oni stari Borani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *