Pred odbornicima u Boru više od 30 predloga odluka

BOR – Na dnevnom redu 14. sednice Skupštine grada Bora naći će se 31. predlog odluka, a među najznačajnijim su oni koji se odnose na rad i poslovanje javnog sektora u Boru, organizaciji javnog prevoza i vlasništvu nad borskim aerodromom.

Između ostalog odbornici će odlučivati o pokretanju postupka poveravanja gradskog i prigradskog prevoza, koji bi od naredne godine trebalo da bude organizovan u formi javno privatnog partnerstva. To znači da više neće biti raspisivani javni tenderi za obavljanje prevoza, već će se sklapati ugovori na duži period, sa većim obavezama za onoga kome javni prevoz bude poveren. Kako bi se ovakav vid partnerstva na vreme obezbedio, trebalo da bude formiran stručni tim od 11 članova koji će biti zadužen za pripremu akata i sprovođenje postupka poveravanja poslova obavljanja komunalne delatnosti gradskog prevoza na teritoriji grada Bora, po modelu javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije.

Na dnevnom redu je i predlog odluke da se borski aerodrom iz svojine Grada Bora, bez naknade prenese na svojinu Republike Srbije, čime bi se stvorili uslovi za njegov ulazak u sastav aerodroma Srbije.

Odbornici će odlučivati i predlogu zaključkao stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za period od januara do marta 2020. godine.

Među predloženim odlukama su i izmene i dopune programa poslovanja borske Toplane i Zoološkog vrta i izveštaji o radu javnih ustanova i gradske uprave Bor za 2019. godinu.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi 14. sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.