Predstavnici SUBNOR-a Srbije posetili Bor

BOR – Predstavnici SUBNOR-a Srbije posetili su Bor. Za njih je organizovan prijem u gradskom parlamentu.

Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata je vanstranačka, društvena organizacija koja baštini borbene i istorijske rezultate srpskog naroda. Srpski narod je kroz ratove mnogo stradao, posebno mlađa populacija. Trebalo bi da se izvuku pouke iz onoga što se dešavalo kako se ne bi ponovilo. Jer aktuelna dešavanja na svetskoj sceni nam potvrđuju činjenicu da čovek koji ne zna svoju istoriju ona mu se ponavlja“ rekao je, između ostalog, na prijemu u gradskom parlamentu u Boru, član predsedništva SUBNOR-a Srbije i borac Narodno oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu Zdenko Duplančić.

I Borani su dali značajan doprinos u borbi protiv fašizma, mnogi i živote. Na području Bora i šire okoline u vreme Drugog svetskog rata bili su radni logori odakle se bakrom i ostalim sirovinama snadevala nemačka vojna mašinerija“, naglasio je na prijemu pomoćnik gradonačelnika Bora Saša Mladenović.

Članovi SUBNOR-a Srbije uručili su prigodne poklone predstavnicima grada Bora, a u okviru posete gosti iz ove boračke organizacije obišli su istorijske spomenike na području grada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *