Premijera predstave „Lepotica Linejna“

0

ZAJEČAR – Na sceni zaječarskog pozorišta sinoć je premijerno izvedena predstava „Lepotica Linejna“. Ovaj komad irskog pisca Martina Makdonea režirao je Janko Cekić čiji je to master rad, a njegov mentor je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih reditelja Egon Savin.

Komad “Lepotica Linejna” čija je radnja smeštena u 1989. godinu govori nam o sukobu generacija i želji mladog čoveka za promenom i odlaskom iz zemlje u bolje sutra. Kada tome još dodamo i patološki odnos majke i ćerke dobijamo nesrećne ljude koji nas okružuju.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ovaj pozorišni komad izveden je pred publikom gotovo deset meseci posle pretpremijere, ali su ga glumci veoma brzo vratili i nisu krili zadovoljstvo što ga je publika tako dobro prihvatila i nagradila ih gromoglasnim aplauzom.

Osim Ane Bretšnajder, Miloša Đuričića i Nataše Petrović, u predstavi glumi još i Miloš Tanasković, a premijeri je prisustvovao i reditelj koji je oduševljen zaječarskom publikom. Janko Cekić je zahvalio zaječarskom pozorištu što mu je, kako je rekao, omogućilo da režira predstavu sa odličnim glumcima, u divnoj atmosferi.

Reditelj potpisuje i izbor muzike, scenograf je Mirko Stokić, a za kostime su bile zadužene Gorica Ilić i Mirjana Stanojević.

Pozorište „Zoran Radmilović“ u Zaječaru već decenijama mladim rediteljima pruža šansu da svoju prvu predstavu postave na njegovim daskama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *