Otvorena Školica sporta u Majdanpeku

MAJDANPEK – U Majdanpeku je otvorena Školica sporta, koja je za nepunih mesec dana okupila sedamdesetak polaznika, predškolaca i mlađih osnovaca. Primereno uzrastu, od četiri do 10 godina, formirane su tri grupe, sa kojima rade profesori fizičkog vaspitanja.

Osnovu početnog, nastavnog programa čine bazične, motoričke vežbe koje su i najbitnije za pravilan telesni razvoj dece do 12 godina, posebno sada, kada najmlađi uglavnom slobodno vreme provode uz ekrane televizora, ili računara. U kasnijem periodu naš rad biće usmeren i na bazične sportove, gde će deca ispoljavati svoje afinitete i talenat za određeni sport kojim bi u budućnosti mogli da se bave“, objašnjava Rade Matejević, profesor fizičkog vaspitanja, koji uz kolegu Sašu Unčanina vodi Školicu u sporta „Kasper“.

Časovi se održavaju tri puta nedeljno, u fiskulturnim salama majdanpečkih osnovnih škola i vrtića i sudeći prema komentarima polaznika, a posebno roditelja, otvaranje ovakve školice bio je pun pogodak, jer su druženje, igru i fizičku aktivnost dece poslednjih godina nove tehnologije u potpunosti potisnule u drugi plan.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.