Preporuke Štaba za vanredne situacije u Boru

BOR – Članovi Štaba za vanredne situacije u Boru usvojili su na današnjoj, 23. sednici set preporuka čiji je cilj sprečavanje širenja zaraze virusom Kovid 19.

Kako se čulo na sednici, u Boru je situacija stabilna, trenutno ima deset zaraženih, od kojih je jedna osoba imala nešto teže simptome i juče je bila upućena u Niš na dalje lečenje, ali je vraćena na kućno lečenje, jer se pokazalo da nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Uvođenje vanrednog stanja u Boru u ovakvim uslovima nije potrebno, zaključeno je na sednici, ali je usvojena preporuka građanima da se poštuju mere koje je usvojila Vlada Srbije, nošenje maske u zatvorenom prostoru, posebno na mestima gde je veća gužva, držanje fizičke distance od dva metra, postavljanje dezinfekcionih sredstava i barijera u svim objektima i korišćenje maske u javnom i taksi prevozu.

Usvojene su i odluke o promeni poverenika i zamenika poverenika civilne zaštite u pet borskih seoskih mesnih zajednica, koji zbog prirode posla koji obavljaju više nisu u mogućnosti da odgovore obavezama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *