Pretpremijera predstave „Emilija Galoti“

ZAJEČAR – U Zaječarskom pozorištu odigrana je pretpremijera predstave Emilija Galoti, po tekstu Gotholda Efraima Lesinga. Predstavu je režirala Tara Manić, a igrali su glumci ansambla Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Svet se konstantno menja, ali neke stvari ostaju iste, tako da je ovaj komad koji je pisan u 18. veku razumljiv i savremen i danas, tri veka kasnije. Mladoj rediteljki Tari Manić rad na ovoj predstavi bio je izazov imajući sve ovo u vidu, ali i okolnosti epohe u koju je smeštena cela priča.

Naslovnu ulogu odigrala je glumica zaječarskog teatra Jelena Rajić, koja je istakla da je i pored teške uloge, uz pomoć rediteljke bilo lako ući u lik Emilije Galoti, junakinje koja ne samo da veruje, nego je i otelotvorenje svih vrednosti sveta koji umire.

Osim Jelene Rajić, na sceni su briljirali i Miloš Tanasković, Predrag Grbić, Nataša Petrović, Ana Bretšnajder, Branislav Mijatović i Miloš Đuričić koji je za svoju ulogu markiza Marinelija rekao da je možda nešto najkomplikovanije što je do sada igrao u svojoj karijeri.

Premijera predstave „Emilija Galoti“ pred publikom će biti odigrana čim se stvore uslovi za to, odnosno čim Štab za vanredne situacije grada Zaječara dozvoli igranje predstava pred publikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *