U Boru počele Sportske igre mladih

BOR-Grad Bor je u utorak i sredu domaćin Regionalnog takmičenja Sportske igre mladih za Istočni region. Učestvuje 180 mladih sportista iz šest upravnih okruga.Takmičenja su prvog dana organizovana u odbojci, šahu i tenisu.

„Sportske igre mladih organizujemo već sedam godina i savez za školski sport podržava ovu manifestaciju od početka, jer je jako bitno da osim školskog takmićenja u toku letnjeg raspusta deci pružimo dodatne sportske aktivnosti“, rekao je Uroš Savić, generalni sekretar Saveza za školski sport mladih Srbije.

Gradu Boru je pripala izuzetna čast da organizuje ovu manifestaciju. U isto vreme to je dokaz da je Bor grad sporta i da poseduje odličnu infrastrukturu za održavanje velikih sportskih događaja.

Ideja je da se mladi bave sportom i druže tokom letnjih meseci. Grad Bor finansira programe Saveza za školski sport, jer je veoma značajno da deca na taj način prezentuju sebe, škole i grad iz koga dolaze“, rekao je Igor Janković,član Gradskog veća.

Sportske igre mladih u Boru se nastavljaju  u sredu takmičenjima u rukometu i stonom tenisu. Organizatori  ove regionalne manifestacije su Savez za školski sport Srbije, borski Savez za sport,a pokrovitelj je Grad Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.