Preventivne mere u „Rakiti“

BOR – Menadžment kompanije Rakita u Boru preduzeo je sve preventivne mere u okviru vanrednog stanja. Formirana je Grupa za prevenciju epidemije koja svakodnevno prati situaciju u kompaniji i reaguje prema potrebi, piše u saopštenju ove kompanije.

Kao jedna od prvih mera, doneta je odluka da se u Rakiti organizuje rad zaposlenih od kuće, gde god je to moguće. Za radnike koji rade na terenu ili u prostorijama kompanije, obezbeđena je adekvatna zaštitna oprema (maska, rukavice i drugi zaštitni materijali). Njima se svakodnevno, po nekoliko puta, kontroliše telesna temperatura  , kao i trećim licima koja su, zbog poslovnih obaveza, ušla u prostorije kompanije. Na snazi je stroga kontrola pristupa, odnosno ulaska u Rakitu.

Utvrđena su izolaciona mesta, u slučaju pojave zaraženih, kao i načini postupanja u hitnim slučajevima, a posebna pažnja posvećena je komunikaciji sa lokalnim medicinskim službama u cilju razmene informacija. Otkazana su sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine. Razmena informacija među zaposlenima obavlja se, uglavnom, elektronskim putem, dok su sastanci i direktna komunikacija svedeni na minimum.

Grupa za prevenciju epidemije u Rakiti svakodnevno informiše zaposlene o neophodnim higijensko-tehničkim merama, kao i obavezujućim odlukama Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *