BOR – Namera predstavnika Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru, na prezentaciji  Erasmus plus programa, bila je da svoje kolege iz obrazovnih ustanova sa područja Timočkog regiona upozna sa iskustvom u njegovoj realizaciji u oblasti stručnog usavršavanja predavača i stručne prakse učenika u inostranstvu. Mašinsko elektrotehnička škola u Boru je prošle godine potpisala dva ugovora za učešće u programu Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u obrazovanju, Erazmus plus programu: To su : projekat mobilnosti za škole i opšte obrazovanje i projekat mobilnosti u oblasti stručnog usavršavanja i obuka. Tako su pet nastavnika ove škole bila na stručnom usavršavanju u Pragu, Rimu, Barseloni i u Firenci, dok su šest učenika koji pohađaju nastavu iz oblasti elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja, uz podršku mentora, bili na stručnoj praksi u Portugaliji.

 „ U ovoj godini smo konkurisali i prihvaćena su dva projekta. U prvom, šest nastavnika će ići na stručno usavršavanje u Firencu, a u drugom, menadžment škole će u Malagi posetiti obrazovne ustanove istog obrazovnog profila. Takođe, učenici će, zajedno sa nastavnicima ići tri nedelje u Sevilju na praksu. „ rekao je, na prezentaciji , direktor Mašinsko-elektrotehničke škole u Boru Milovan Božović.

“ Mi ćemo kao grad podržati kvalitetne projekte poput ovog. Pre svega kada je reč o usavršavanju i podizanju kapaciteta nastavnog kadra, ali i kvaliteta školovanja dece, kroz  adaptaciju objekata i finansiranje razvoja nastave čime je grad Bor među vodećima lokalnim samoupravama  u Srbiji”, naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, na ovoj prezentaciji.

Prioriteti Erasmus programa su unapređenje i podrška razvoju svih nivoa obrazovanja i usklađivanje sa evropskim standardima.

Kako se čulo na prezentaciji ovog međunarodnog projekta, suština je da se uspostavi konkretna saradnja između ustanova i institucija koje se bave obrazovanjem u cilju podizanja kvaliteta nastave I bolje pripreme učenika za sve zahtevnije tržište rada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *