Završen rok za poljoprivredne podsticaje u opštini Majdanpek

Sa današnjim danom istekao je rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u poljoprivredi, u okviru ovogodišnjeg Programa mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja opštine Majdanpek, za šta je iz budžeta bilo izdvojeno 39,6 miliona dinara. Najviše interesovanja među poljoprivrednicima bilo je za investicije u fizičku imovinu.

MAJDANPEK – Sa današnjim danom istekao je rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u poljoprivredi, u okviru ovogodišnjeg Programa mera podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja opštine Majdanpek.

Od 1200 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u majdanpečkoj opštini, zahteve za ostvarivanje prava ne neki od podsticaja podnelo je 380 poljoprivrednika.

Najviše interesovanja, kao i u prošloj godini, bilo je za investicije u fizičku imovinu, ali i za investicije za razvoj ovčarstva. Upravo za ove podsticaje utrošeno je najviše sredstava. Za nabavku poljoprivredne opreme podneto je 109 zahteva, za šta je utrošeno osam miliona dinara, dok su za nabavku umatičenih stada ovaca, rase „Pramenka“ i „Il de Frans“ izdvojena 22 miliona dinara“, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Zbog slabog odziva na javni poziv koji se odnosio na podsticaje poljoprivrednim udruženjima i osnovnim odgajivačkim stanicama, sredstva za ove namene potrošena su u polovičnom iznosu.

Inače, ukupno ove godine je, iz budžeta opštine Majdanpek, za realizaciju Programa mera podrške poljoprivrednicima bilo izdvojeno 39,6 miliona dinara, što je značajno više u odnosu na prošlu godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *